Gehaktbal met wijn
Iedereen heeft wel zijn eigen unieke recept voor de echte gehakt bal. Of die van je moeder, of van die lekkere kleine Spaanse gehaktballetjes, of die zoete Zweedse van dat grote woonwarenhuis.
Wij hebben gekozen voor een moderne variant met een frisse tomatensaus, een lichte Italiaanse touch en wat past daar beter bij dan een mooi volle Primitivo. Soepel en fruitig, maar stevig genoeg om de krachtige vlees smaak te begeleidden. De licht zure afdronk is perfect bij de tomatensaus.
Ingrediënten
2 tenen knoflook
1 ui
2 eetlepels verse rozemarijn
500 gram rundergehakt
2 sneetjes oud witbrood
1 kopje melk
2 eieren
1 theelepel nootmuskaat
paneermeel
boter
400 gram gepelde tomaten of
goede verse tomaten
peper
zout
- Hak de knoflook fijn en de ui in stukjes.
- Leg hiervan de helft opzij, samen met de helft van de rozemarijn.
- Meng de andere helft van de rozemarijn, de ui en de knoflook door het gehakt. week het brood in de melk, knijp het uit en kneed het samen met de eieren, de nootmuskaat en wat peper en zout door het gehakt.
- Maak van dit mengsel vier mooie, ronde ballen en rol deze door wat paneermeel.
- Zet een braadpan op het vuur en bak de overgebleven ui, knoflook en rozemarijn even aan in boter.
- Rol de ballen door de boter en bak ze rondom lichtjes op een halfhoog vuur.
- Draai het vuur nu watlager, voeg de in stukjes gesneden tomaten hieraan toe en laat de gehaktballen nog zo’n 20 minuten doorsudderen.
- Serveer de ballen op een broodje met een schep van de tomatensaus eroverheen. Lekker!
<< Ga terug naar het overzicht
Primawijn adviseert
{{block type=”catalog/product_list” category_id=”76″ template=”catalog/product/list.phtml”}}