Garnaal met wijn
Er zijn misschien wel net zoveel soorten garnalen als soorten Sauvignon Blanc. Elke regio in de wereld kent zijn eigen klimaat en omstandigheden, waardoor grote verschillen ontstaan. De lekkerste garnalen zijn natuurlijk de kleine Hollandse! Uit Chili komt een heerlijke geurige maar ook frisse Sauvignon Blanc van Aves del Sur, de perfecte match voor dit eigen recept van een garnalen cocktail.
Ingrediënten
Ingrediënten 1 vleestomaat
2 eetlepels slasaus (25% olie)
1 eetlepel zure room
1 eetlepel tomatenketchuppeper
½ eetlepel droge sherry
worcestershiresaus
veldsla
100 gram gepelde garnalen
2 takjes peterselie
Ontvel de tomaat en verwijder het zachte deel met de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Maak een sausje van de slasaus, de zure room, de tomatenketchup, de sherry, wat peper en een sprietsje worcestershiresaus.
Was de veldsla en pluk de blaadjes van elkaar. Schep de sla in 2 glazen coupes. Meng de stukjes tomaat met de garnalen en verdeel dit over de coupes.
Schep het sausje er over. Garneer met wat kleingesneden peterselie.
<< Ga terug naar het overzicht
Primawijn adviseert
{{block type=”catalog/product_list” category_id=”79″ template=”catalog/product/list.phtml”}}